WAT DOEN WE

Bouwbedrijf Baken is veelzijdig. Actief en ervaren in zowel de woningbouw als de utiliteitsbouw. En ook bouwservice behoort tot onze expertise.

WONINGBOUW

De woningmarkt verandert. Betaalbaar wonen komt steeds meer centraal te staan. Maar ook de aandacht voor het persoonlijke woongenot. Dat vraagt om een bouwbedrijf dat op de hoogte is van de relevante regelgeving en technische innovaties, maar ook aandacht heeft voor het individu. Onze ervaring van meer dan 90 jaar en toewijding stellen ons daartoe in staat.

Wij realiseren zowel wooncomplexen als grondgebonden woningen. Wij bouwen woningen in de vrije sector, de sociale woningbouw, projectmatig of als partner bij collectief particulier opdrachtgeverschap. Maar ook bij renovaties komt ons vakmanschap tot z’n recht. Wij werken niet alleen in opdracht van professionele opdrachtgevers, zoals de projectontwikkelaar of woningcorporatie. Ook de consument of eigen bouwer zijn wij graag van dienst om woonwensen werkelijkheid te maken.

UTILITEITSBOUW

Wij hebben ruimte ervaring in de utiliteitsbouw en werken in opdracht van verschillende en ook regelmatig terugkerende opdrachtgevers. Wij hebben kennis en ervaring in de realisatie van bedrijfsruimten, zowel kantoren en winkels als productieruimten en in de logistiek. En ook schoolgebouwen. Met de tijd zijn de eisen aan- en verwachtingen van-  utiliteitsbouw veranderd: duurzaamheid en flexibiliteit spelen een steeds belangrijkere rol, evenals de aandacht voor het nieuwe werken en leren. Wij zijn met onze ervaring gewend mee te gaan in de veranderende markt en kennen de eisen, behoeften en ontwikkelingen.

BOUWSERVICE

Onze kennis en ervaring zetten we ook in voor verbouwingen, renovaties en restauratiewerkzaamheden. Zowel in opdracht van particulieren, bedrijven en instellingen. Een verbouwing van een woonhuis. Of het (geschikt) maken van fundaties voor machines en installaties. Wij doen het zelf of in nauwe samenwerking met onze partners.

Wij laten ons graag uitdagen. Speciaal werk maken we ons snel eigen. In de afgelopen jaren hebben we bijvoorbeeld reinwaterkelders gemaakt voor de Inbev brouwerij in Dommelen, een slitterput van 16 meter diep met onderwaterbeton voor MCB in Valkenswaard, uitkijkposten voor Stichting Natuurmonumenten en we hebben de sluisrenovatie van de Dommelse watermolen succesvol gerealiseerd.