OVER ONS

HISTORIE

1929
Oprichting
Oprichting

De historie gaat terug naar 1929, toen de heer Jan Baken het bouwbedrijf oprichtte.

1946
Wederopbouw
Wederopbouw

In de periode van de wederopbouw groeide Bouwbedrijf Baken uit tot gerespecteerd aannemer in de regio.

Jaren '70
Opvolging
Opvolging

Vanaf de jaren 70 was de leiding in handen van de heer Piet Baken, die door zijn vroegtijdig overlijden werd opgevolgd door de heer Gied van de Pas.

2021
KOLEN Groep
KOLEN Groep

Sinds 2021 maakt Bouwbedrijf Baken deel uit van de KOLEN Groep. De dagelijkse leiding is in handen van de heer Frank Lathouwers.

2023
Nieuw kantoor
Nieuw kantoor

Medio 2023 is Bouwbedrijf Baken verhuisd naar een splinternieuw kantoor betrokken midden in het centrum van Valkenswaard.

 

VISIE

Lokaal toonaangevend

Een toonaangevend bouwbedrijf dat bekend staat om betrouwbaarheid, kwaliteit en vakmanschap, samen met onze ketenpartners.

Positieve impact

We ondersteunen het verenigingsleven, streven naar gelijke kansen op de arbeidsmarkt en investeren in jong talent.

Ontwikkeling medewerkers

We bieden een stimulerende werkomgeving waarin we medewerkers trainen en ondersteunen, waarbij we teamwerk, creativiteit en innovatie aanmoedigen.

Verminderen ecologische voetafdruk

We gebruiken groene(re) bouwmethoden -materialen en  verminderen de ecologische voetafdruk van onze projecten en onze bedrijfsvoering.

KERNWAARDEN

Kwaliteit en vakmanschap

We leveren hoogwaardige bouw- en onderhoudsdiensten gekenmerkt door uitmuntendheid in vakmanschap. Onze projecten voldoen aan de hoogste eisen van kwaliteit en duurzaamheid.

Betrouwbaarheid

Wij zijn eerlijk, integer en betrouwbaar. We vermijden belangenconflicten. We communiceren open en duidelijk met onze opdrachtgevers en partners, maken duidelijke afspraken en komen die na.

Veiligheid en welzijn

We zorgen voor een veilige, gezonde en vertrouwde werkomgeving. We bewaken een positieve werkomgeving voor onze medewerkers waar zij kunnen gedijen, groeien en hun volledige potentieel kunnen bereiken.

Klanttevredenheid

We borgen de tevredenheid van onze opdrachtgevers en de gebruikers van de werken die we realiseren of onderhouden. We begrijpen hun behoeften en verwachtingen en leveren werken die hieraan voldoen.

Duurzaamheid

We minimaliseren afval, gebruiken milieuvriendelijke materialen en implementeren energiezuinige bouw- en werkmethoden. We streven naar een kleinere ecologische voetafdruk en het behoud van het milieu.

Gemeenschap

Wij zijn een regionaal bedrijf en dragen dat uit. We dragen bij aan de ontwikkeling van de lokale gemeenschap. We stimuleren werkgelegenheid, betrekken lokale leveranciers en zijn betrokken bij gemeenschapsprojecten.

LOKAAL GEWORTELD, VERTROUWD GEBOUWD

Bouwbedrijf Baken is een regionaal bouwbedrijf. Als we zeggen ‘regionaal’, dan bedoelen we ook écht regionaal. We geloven heilig in de kracht van een vertrouwde, lokale samenwerking. Dat doen we niet alleen met een personeelsbestand dat volledig bestaat uit werknemers uit Valkenswaard en de regio, dat doen we ook door nauw samen te werken met vaste, betrouwbare ketenpartners uit de omgeving en door ons in te zetten voor de lokale gemeenschap.

Van toekomstbestendig bouwen naar bouwen aan de toekomst

Kansen voor jong talent

Bouwen aan de toekomst stopt niet bij de voordeur van een nieuwe woning. Wij investeren in de toekomst van de gemeenschap waarin we actief zijn. Daarom werken we nauw samen met scholengemeenschap Were Di in ons eigen Valkenswaard, waar wij jong talent kennis laten maken met het werken in de bouw. Dat doen we op eenzelfde manier met het Summa College en Opleidingsinstituut Bouwmensen in Eindhoven. Jonge vaklieden doen bij ons waardevolle praktijkervaring in de bouwsector op en krijgen de begeleiding van ons ervaren team.

Werken aan en met een inclusief team

Werken met menselijke maat

Sinds jaar en dag bieden we werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt de ruimte om zichzelf door te ontwikkelen en te werken aan een carrière in de bouwsector. Zowel re-integranten als vluchtelingen vinden via Bouwbedrijf Baken vaak een nieuwe carrièremogelijkheid. Wij bieden vervolgens een positieve, stimulerende werkomgeving en trainen en ondersteunen onze medewerkers, zodat ze hun vaardigheid verder ontwikkelen en uitblinken in hun vakgebied.

Betrokken bij het verenigingsleven

Cement van de lokale gemeenschap

Als onze inwoners de bouwstenen van de lokale gemeenschap zijn, is het culturele leven en het verenigingsleven het cement daartussen. Daarom zijn we er trots op om zowel financieel als feitelijk bij te dragen aan verschillende sportverenigingen en culturele initiatieven in de regio.

Scroll naar boven